53

Atac terorist asupra sediului Mitropoliei din Tesalonic (video) (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 zile, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe
Zilele trecute, un dispozitiv incendiar artizanal a explodat lângă intrarea în clădirea Mitropoliei ortodoxe de Neapolis și Stavroupolis din districtul Neapolis al Salonicului, raportează thestival.gr.

Un rezident a raportat că a auzit patru bubuituri puternice, aproximativ la ora 3:30 dimineața. Explozia a deteriorat intrarea în clădirea Mitropoliei.

O echipă de opt pompieri a reușit să stingă incendiul, în câteva minute. Nu au existat alte daune, decât cele provocate la intrarea în Mitropolie.

Ofițerii de securitate au găsit rămășițele a patru butelii de gaz. Cercetările sunt în curs de desfășurare, pentru descoperirea făptașilor.

Mitropolia de Neapolis și Stavroupolis se află în rândul eparhiilor de sub jurisdicția Patriarhiei Ecumenice. Mitropolia este condusă de Înaltpreasfințitul Barnaba (Tyris), de facto sub administrarea Bisericii Ortodoxe a Greciei. Eparhia a fost înființată în 1974 și unește mai multe districte din vestul Salonicului. Aceasta include 53 de parohii și alte instituții.
frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen="">

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01894 sec - PID: 13089